Το Poolsan είναι ένα εμβαπτισμένο υδάτινο διάλυμα που περιέχει κυρίως χαλκό, ψευδάργυρο, χρυσό, ασήμι, αργίλιο, μαγγάνιο, σίδηρο και άζωτο. Το Poolsan εξαλείφει την ανάγκη για χλώριο και αλγειοκτόνα κατά την συντήρηση της πισίνας σας.

Η δράση των ιόντων ενάντια στην άλγη και τα βακτήρια είναι διπλή. Πρώτον, η άλγη και τα βακτήρια στο νερό καταστρέφονται μέσω αλλαγών στις ενζυματικές διαδιακασίες τους, καθώς τα ιόντα διασπούν τις δομές του DNA και τα κυτταρικά τοιχώματά τους. Δεύτερον, όλα αυτά τα φορτισμένα σωματίδια κροκιδώνονται μαζί και παγιδεύονται εύκολα στο σύστημα φίλτρανσης. Τα ιόντα του Poolsan σχηματίζουν μια σταθερή συγκέντρωση στο νερό της πισίνας, έως ότου αυτή αναλωθεί πλήρως στην παραπάνω διαδικασία.

Το διάλυμα του Poolsan έχει πολύ χαμηλότερα επίπεδα τοξικότητας σε σχέση με τις πολύ υψηλές αντίστοιχες τιμές του χλωρίου και του βρωμίου. Κατά την κολύμβηση σε πισίνα που συντηρείται με Poolsan, η κατάποση νερού δεν είναι επιβλαβής, δεν θα τσούξουν τα μάτια, δεν θα ξεβάψουν τα μαλλιά και φυσικά είναι άοσμο.

Ναι. Μετά την προσθήκη του Poolsan μπορείτε να κολυμπήσετε αμέσως, σε αντίθεση με το χλώριο, το οποίο χρειάζεται χρόνο για να διαλυθεί πριν την κολύμβηση.

Ναι, είναι απολύτως ασφαλές και μη τοξικό για τους ανθρώπους στα συνιστώμενα επίπεδα δοσολογίας. Δεν αποτελεί κίνδυνο καθώς όλα τα ενεργά συστατικά του βρίσκονται εντός των ορίων της νομοθεσίας για το πόσιμο νερό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βεβαιωθείτε ότι το φίλτρο λειτουργεί σωστά! Κάντε αντίστροφη πλύση στο φίλτρο για να είστε σίγουροι ότι είναι καθαρό. Ελέγξτε το pH, η ιδανική τιμή είναι 7.0-7.4. Εάν το pH είναι εκτός ορίων, προσαρμόστε το χρησιμοποιώντας προϊόντα αύξησης ή μείωσης του pH. Προσθέστε Poolsan ανάλογα με τις συνιστώμενες δοσολογίες που αναγράφονται στην συσκευασία, βάζοντας το μισό της επιθυμητής ποσότητας στην υπερχείλιση και το άλλο μισό στο νερό της πισίνας.

Το χλώριο είναι συμβατό με το Poolsan. Απλά προσθέστε Poolsan αντί της επόμενης προγραμματισμένης εφαρμογής χλωρίου που θα κάνατε – την μισή δόση στην υπερχείλιση και την άλλη μισή στο νερό της πισίνας. Το χλώριο θα διαλυθεί σε λίγες ημέρες από μόνο του.

Κατά μέσο όρο 3 με 4 εβδομάδες, ανάλογα με την μέτρηση του χαλκού η οποία θα πρέπει να γίνεται ανά δεκαήμερο. Η διάρκεια είναι ενδεικτική και μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις μεταβολές της θερμοκρασίας, το κολυμβητικό φορτίο, τη διάρκεια της απευθείας έκθεσης της πισίνας στον ήλιο, τη σκληρότητα του νερού κ.ά.

Όχι.  Σε αντίθεση με το νερό περιέχει χλώριο, το νερό που απολυμαίνεται με Poolsan δεν αποτελεί καμία απειλή για το περιβάλλον,. Μπορείτε ακόμα και να ποτίσετε το γρασίδι ή τα λουλούδια σας εάν το επιθυμείτε.

Ναι. Το Poolsan είναι εξίσου αποτελεσματικό σε υπέργειες πισίνες και σπα, εφόσον βέβαια ακολουθούνται οι οδηγίες δοσολογίας.

Θα χρειαστείτε μόνο προϊόντα για να ρυθμίσετε το pH. Το Poolsan εξαλείφει την ανάγκη για κροκιδωτικά και αλγειοκτόνα.

Η μέτρηση του χαλκού είναι η καλύτερη ένδειξη του επιπέδου των ενεργών στοιχείων του Poolsan στο νερό. Η περιεκτικότητα σε χαλκό μπορεί να μετρηθεί με το Poolsan Pooltester. Το ιδανικό επίπεδο χαλκού στο νερό είναι 0.5mg/L, εάν η μέτρηση δείχνει λιγότερο, πρέπει να προσθέσετε την επόμενη δόση Poolsan – πρέπει να επισημανθεί ότι 2.0mg/L είναι το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο χαλκού στο πόσιμο νερό στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Εάν υπερδοσολογείτε σταθερά, μπορεί να εμφανιστούν τιρκουάζ κηλίδες στα τοιχώματα της πισίνας. Θα πρέπει να σταματήσετε την δοσολόγηση και σταδιακά αυτές οι κηλίδες θα εξαφανιστούν από μόνες τους. Εάν επιθυμείτε να τις απομακρύνετε πιο άμεσα, χρησιμοποιήστε μόνο υδροχλωρικό οξύ για μία με δύο εβδομάδες, φροντίζοντας πάντα να διατηρείτε το pH στα σωστά επίπεδα (7.0-7.2). Έπειτα συνεχίστε να εφαρμόζετε κανονικά τις δοσολογίες του Poolsan 3-4 εβδομάδες αφού έχουν εξαφανιστεί οι κηλίδες. Τα ιονισμένα μεταλλικά στοιχεία  δεν θα σχηματίσουν στερεά ή κρυσταλλους.

Μία πιθανή παρενέργεια εκτεταμένης υπερδοσολογίας είναι το ξεθώριασμα των μαγιό. Επίσης, τα πολύ ανοιχτόχρωμα μαλλιά των λουομένων ίσως παρουσιάσουν ελαφρύ αποχρωματισμό (πολύ απαλή μπλε απόχρωση). Για να επανέλθουν τα μαλλιά στην φυσική τους απόχρωση μπορείτε να τα βρέξετε με ξύδι κι έπειτα να λουστείτε ως συνήθως. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίστοιχες συνθήκες υπερδοσολόγησης σε πισίνα που απολυμαίνεται με χλώριο, ο ίδιος τύπος μαλλιών θα εμφανίσει πράσινο αποχρωματισμό και δεν θα επανέλθει τόσο άμεσα. Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν εάν ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες δοσολογίας – ΜΗΝ ΥΠΕΡΔΟΣΟΛΟΓΕΙΤΕ!

Το Poolsan δεν θα αντιδράσει με το όζον, αλλά θα εξαλείψει την ανάγκη να χρησιμοποιείτε όζον

Προτείνεται να χορηγήσετε μία δόση Poolsan πριν κλείσετε την πισίνα σας και να μετρήσετε τον χαλκό έπειτα από τρεις μήνες για να δείτε εάν χρειάζεται κι άλλη δόση. Εξαιτίας της πιθανότητας να εμφανιστούν κηλίδες, σας συμβουλεύουμε να μην βάζετε διπλή ή τριπλή δόση πριν κλείσετε την πισίνα σας.

Κατά την τελευταία δοσολογία, πριν κλείσετε την πισίνα θα προσθέσετε το μισό της δόσης στην υπερχείλιση και το άλλο μισό μέσα στο νερό της πισίνας, με την αντλία ανακυκλοφορίας σε λειτουργία. Εάν η μέτρηση του χαλκού ενόσω η πισίνα είναι κλειστή δείχνει έλλειμα Poolsan, π.χ. κάτω από 0.4mh/L, τότε η απαιτούμενη δόση μπορεί να γίνει κατευθείαν στο νερό της πισίνας χωρίς να χρειαστεί να δουλεύει η αντλία. Η πρώτη εφαρμογή Poolsan με την επανέναρξη λειτουργίας της πισίνας πρέπει να γίνει βάζοντας την μισή δόση στην υπερχείλιση και την άλλη μισή στο εσωτερικό της πισίνας με την αντλίας σε λειτουργία ως συνήθως.

Θα έχει αποτέλεσμα το Poolsan στην πράσινη άλγη που βρίσκεται στους αρμούς;

l

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

Brad Image
Brad Image
Brad Image
Brad Image
Brad Image
Brad Image
Brad Image
Brad Image
Our website uses cookies