Το Poolsan ανακαλύφθηκε τυχαία στην Νότιο Αφρική πριν από περισσότερα από 20 χρόνια. Μία μέρα ο κ. Egon Wegrostek, καταρτισμένος και έμπειρος μεταλλουργός, βρήκε πράσινο το νερό της πισίνας του, την οποία συντηρούσε με χλώριο. Συνειδητοποιώντας ότι είχε ξεμείνει από χλώριο, αποφάσισε να ξεκινήσει ένα πείραμα το οποίο έμελλε να αλλάξει το μέλλον του καθαρισμού και της συντήρησης της πισίνας για πάντα...

Χρησιμοποιώντας την προσβασιμότητά του σε μία ευρεία γκάμα μεταλλευμάτων, τις γνώσεις του περί ορυκτολογίας - και μία δόση τύχης! - συνδύασε μερικά συστατικά με την ελπίδα να καθαρίσει την πισίνα του έως ότου προμηθευτεί ξανά χλώριο.

Προς έκπληξή του η φόρμουλα όχι απλά έδρασε, αλλά ξεπέρασε κατά πολύ τις αρχικές προσδοκίες του. Το νερό ήταν τώρα διαυγές, άοσμο, και δεν ερέθιζε το δέρμα. Μετά από αυτήν την ανακάλυψη, δεν υπήρχε γυρισμός!

Σήμερα, το Poolsan συνεχίζει να χρησιμοποιεί ορυκτά όπως χαλκό, ψευδάργυρο, αργίλιο, ασήμι και χρυσό, τα οποία αποτελούσαν την βάση της αρχικής φόρμουλας του κ. Wegrostek.

Με το πέρασμα του χρόνου, η σύσταση του Poolsan έχει μελετηθεί και εξελιχθεί με σχολαστικότητα, και έχει υποβληθεί σε αυστηρούς ελέγχους για να διασφαλισθεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του προϊόντος. Οι εφαρμογές που έχουν γίνει επιβεβαιώνουν αυτό που είχε ανακαλύψει ο ίδιος ο κ. Wegrostek – το Poolsan βελτιώνει σε τεράστιο βαθμό την ποιότητα του νερού της πισίνας και του σπα, εξαφανίζοντας συγχρόνως τις πιθανές βλαβερές παρενέργειες των χημικών που αυτά μπορεί να έχουν στους λουόμενους και στο προσωπικό συντήρησης της πισίνας.

Ως περαιτέρω αναγνώριση της δραστικότητας του Poolsan, το Νορβηγικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας έχει εγκρίνει ότι με το Poolsan μπορεί να επιτευχθεί πλήρης αντικατάσταση του χλωρίου στις δημόσιες πισίνες και τα σπα. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αρκετά ξενοδοχεία και κολυμβητήρια έχουν απομακρυνθεί από τις παραδοσιακές μεθόδους θεραπείας με χλώριο, προτιμώντας το Poolsan.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι το Poolsan είναι το μέλλον στην διαχείριση του νερού της πισίνας και του σπα.

Δείτε τα προϊόντα
l

Συνεργαζόμενες Επιχειρήσεις

Brad Image
Brad Image
Brad Image
Brad Image
Brad Image
Brad Image
Brad Image
Brad Image
Our website uses cookies